JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Brittiska Arm är mest känt för sina processorkärnor men har under ett antal år byggt upp verksamhet kring industriella IoT-system. Nu knoppas Pelion av som ett eget bolag.

Arms IoT-verksamhet går tillbaka till 2014 när företaget lanserade Mbed, en plattform för uppkoplade IoT-noder med både hård- och mjukvara. 

Japanska Softbanks köp av Arm två år senare satte fart på IoT-verksamheten och 2018 köptes exempelvis Treasure Data för att addera data management. En annan viktig komponent som tillkommit är Arm Trustzone som ska garantera säkerheten.

Nu knoppar alltså Arm av verksamheten i ett eget och helägt dotterbolag med huvudkontor i San Jose, USA. Dessutom finns ytterligare åtta kontor i USA, Europa, Israel och Asien. Bolaget blir konkurrent med bland annat Microsoft, Google och IBM som alla har olika typer av molnbaserade IoT-lösningar.

Pelion erbjuder kunderna en samlad ingång till data från alla uppkopplade system oberoende av om de kommer från mobilnätet (2G till 5G), via wifi, Bluetooth, Lora, Sigfox eller någon annan kommunikationskanal. Dessutom finns verktyg för att sköta IoT-noderna och ta fram beslutsunderlag ur insamlade data.

I Pelions laguppställning finns förutom Softbank även Renesas, Aaeon, Cypress, Atos, Hexing, Nixu och Tangerine.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)