JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Under hösten har svenska Midsummer haft intensiv kontakt med den statsstyrda italienska organisationen Invitalia om etableringsstöd för en egen fabrik som ska volymtillverka solceller i Italien. Nu är ansökan inlämnad. Förhoppningen är att kunna dra igång produktionen till hösten 2021.

– Det har varit en spännande och gedigen process och vi har fått mycket goda relationer med Invitalia som ser stora möjligheter med vår etablering i Italien. De ser väldigt positivt på vår affärsidé och på de lokala arbetsmöjligheter som kommer att uppstå på plats i Bari, säger Sven Lindström, vd på Midsummer i ett pressmeddelande.

Planen är att bygga en fabrik i södra Italien, i Bari, med en kapacitet på 50 MW per år. I november köpte Midsummer en fabrikslokal i Bari, och nu har Järfällaföretaget ansökt om etableringsstöd.

Stödet består av bidrag och lån. Hur fördelningen ser ut är okänt men Midsummer har tidigare bedömt att en stor del av investeringskostnaden kommer att finansieras genom bidrag från italienska myndigheter.

Slutgiltigt beslut om stöd väntas under första halvan av 2021. Därefter är planen att kunna börja tillverka solpaneler i fabriken redan under nästa höst.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)