JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

En brand har stoppat tillverkningen i en av japanska Renesas fabriker vars 12-tumslina uppskattningsvis står för 10 till 20 procent av företagets halvledartillverkning. Framförallt kommer fordonsindustrin att drabbas hårt av incidenten, menar Renesas vd Hidetoshi Shibata.

Det är företagets fabrik i Hitachinaka, Ibaraki Prefecture, som är drabbad. Enligt Renesas har byggnaden klarat sig och ingen person har kommit till skada. Däremot har produktionen stannat av i fabriken, och det är osäkert hur omfattande skadan i renrummet är.

Enligt en analys gjord av den schweiziska banken Credit Suisse är branden ett hårt slag mot fordonsindustrin. Bankens japanska analytiker anger att fabriken tillverkar styrkretsar i 40 till 90 nm (64% av försäljningen), systemkretsar (34% av försäljningen) samt i övrigt analogt. Omkring två tredjedelar av produktionen är ämnad för fordonsindustri, medan resten är för industriellt IoT.

Renesas tror att produktionen i fabriken kan återupptas inom en månad. En månadslång stängning kan kosta det japanska halvledarföretaget 17 miljarder yen, motsvarande drygt 1,3 miljarder kronor.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)