JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

För en dryg vecka sedan brann det i en av japanska Renesas fabriker. Nu meddelar halvledartillverkaren att skadorna är betydligt mer omfattande än det första räknat med – 17 maskiner tros vara skadade, ursprungligen handlade det om 11.

Efter att en brand i Renesas fabrik i Hitachinaka, Ibaraki Prefecture, var det klart att en 12-tumslina som uppskattningsvis står för 10 till 20 procent av företagets halvledartillverkning var drabbad.

Nu visar det sig att företaget tror att konsekvenserna av branden kan bli klart värre än väntat. Effekterna av sot från branden är omfattade. Framförallt kommer fordonsindustrin att drabbas hårt av incidenten, menar Renesas vd Hidetoshi Shibata, som direkt efter händelsen spådde att produktionen i fabriken skulle återupptas inom en månad.

Så sent som igår – när Renesas officiellt konstaterat att snarare 17 än 11 maskiner förstörts – gick företaget ut med att det kan ta betydligt längre tid än väntat innan de skadade maskinerna kan vara ersatta. Det kan handla om flera månader innan alla maskiner är i full drift igen.

Att detta är ytterligare ett hårt slag mot fordonsindustrin är lätt att inse. Renesas tillverkar mellan 20 och 30 procent av alla styrkretsar som används i fordonsindustrin. Två tredjedelar av alla kretsar som tillverkas i den just eldhärjade fabriken påstås vara för bilindustrin.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)