JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Mer flexibilitet och större öppenhet. Det var ledorden när Ericsson i höstas lanserade Cloud RAN, en lösning för att köra radionätets mjukvara i molnet. Nu följer företaget upp med Open Lab, en testbädd för alla som vill experimentera med tekniken.

Hittills har radionätets mjukvara huvudsakligen körts på hårdvara som utvecklats speciellt för ändamålet men den håller så sakteliga på att ersättas av standardiserade serverkort i datacenter utspridda i näten.

Ericssons första kommersiella version av Cloud RAN (länk) blir kommersiell under årets fjärde kvartal och ska göra det enklare för operatörerna att ta sig an nya användarfall, som inomhustillämpningar och företagslösningar, samtidigt som den kan underlätta automatiseringen av driften av näten.

Redan nu går det att testa Ericsson Cloud RAN via Open Lab som rent fysiskt finns i Ottawa där det även finns kompetens på området. Eftersom det är en molnlösning är den tillgänglig i hela världen. Rent praktiskt har den som vill testa eller utveckla nya tjänster tillgång till 100 MHz för inomhustillämpningar i det som kallas mid-band och 60 MHz, även det i mid-band, som både är tillgängligt inomhus och utomhus i Ottawa.

I näteverket runt Open Lab ingår bland annat operatörerna KDDI, Orange, Softbank och Turkcell liksom Intel, Nvidia, Red Hat och Wind River.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)