JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo tar hjälp av Aurora för självkörning

Fordonskoncernen Volvo samarbetar med ytterligare ett företag kring teknik för självkörning. Den här gången är det amerikanska Aurora vars teknik ska användas för fasta rutter mellan olika logistikcenter i Nordamerika.

Aurora grundades så sent som år 2017 av Chris Urmson och Sterling Anderson. Senare anslöt sig Drew Bagnell. De tre ledde självkörningsutvecklingen på Waymo, Tesla, respektive Uber (länk).

Volvo och Aurora har samarbetat sedan 2018 men nu formaliseras samarbetet i ett långsiktigt partnerskap som ska pågå under flera år. Till att börja med kommer fokus att ligga på hub-till-hub-applikationer för kunder i Nordamerika. De autonoma fordonen ska öka produktiviteten, säkerheten, hållbarheten och energieffektiviteten.

Samarbetet med Aurora påverkar inte andra samarbeten inom självkörningsområdet, bland annat drog Volvo igång ett större samarbete med Nvidia sommaren 2019.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)