JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allgon: Renodlar mot radiostyrning

Svenska Allgon säljer dotterbolaget Smarteq Wireless till det amerikanska antennbolaget PCTEL. Avyttringen är en del i företagets strategi att renodla verksamheten mot radiostyrning.

– Det är med stor glädje jag kan konstatera att Smarteq har fått en ägare som kan ta vara på dess unika kompetens och att Allgon gått i mål med vår renodlingsplan, säger Johan Hårdén, vd Allgon, i ett pressmeddelande.

I två år har Allgon arbetet med att renodlat verksamheten mot industriell radiostyrning. Under den resan har fyra dotterbolag fått lämnat koncernen. Antennbolaget Smarteq är det sista att göra det.

Det är PCTEL med huvudkontor i Chicago, Illinois, som nu köper Smarteq. Det amerikanska antennbolaget är en global leverantör av trådlös teknik, däribland specialbyggda industriella IoT-enheter, antennsystem, test- och mätlösningar.

– Med Smarteq får PCTEL en stark lokal närvaro, expertis och en kanalpartner för att påskynda vår tillväxt i Europa, samt en kompletterande produktportfölj för våra industriella IoT- och transportkunder över hela världen, säger David Neumann, vd på PCTEL i pressmeddelandet, och adderar:

– Vi är också glada över att komma in på nya marknader som laddstationer för elfordon, där analytiker förutspår en betydande tillväxt under de närmaste åren.

Under förra året öppnade Allgon dessutom säljkontor för industriell radiostyrning i Indien, USA och Tyskland. Under detta år är ambitionen att fortsätta den geografiska expansionen.

Allgon har cirka 350 anställda i 19 länder. Radiostyrda system står för huvudparten av omsättningen genom de två dotterbolagen Tele Radio – som levererar standardiserade system i världen – och Åkerströms, som fokuserar på tung industri med höga krav på flexibilitet, säkerhet och livslängd i främst Sverige.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)