JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Midsummer tar hjälp att installera solcellstak

Förra året bytte Midsummer affärsfokus. Framåt ska företaget bygga ett varumärke med tillverkning och försäljning av solpaneler till konsument. Nu knyter företaget till sig tre svenska installationsföretag.

Järfällaföretaget Midsummer är ensamt i världen om att tillverka maskiner som gör CIGS-solceller (koppar-indium-gallium-selenid). Likaså utvecklar företaget egna diskreta produkter kring sina tunnfilmssolceller, även det i Sverige.

Till en början har Midsummer främst utvecklat produkter för att visa sina maskinkunder hur de kan använda solcellerna, men under förra året bytte företaget affärsfokus för att istället bygga ett varumärke med tillverkning och försäljning av solpaneler till konsument.

För att klara efterfrågan har Midsummer just inlett samarbeten med tre svenska företag med specialistkompetens inom installationer av solcellstak.

– Midsummer har egna team för installation av våra solcellstak men efterfrågan från kunderna är så stor att vi måste ta hjälp av oberoende bygg-, tak- och solinstallationsföretag, säger Sven Lindström, vd på Midsummer i ett pressmeddelande.

De tre utvalda installatörerna är Kungstak i Göteborg, Aros Solceller i Västerås och Bjurströms Bygg i Gustavsberg på Värmdö. Samtliga har genomgått den utbildning Midsummer kräver av sina återförsäljare och installatörer.

– Vi är glada över att dessa tre erfarna och kunniga aktörer väljer att erbjuda marknaden våra diskreta och miljövänliga solcellstak.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)