JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Penta, som är Volvos marindivision, stärker sitt kunnande inom marinbatterier och elektriska drivlinor genom att köpa majoriteten av norska ZEM.

Företaget startade 2009 men grundarna har arbetat med elektromobiletet ända sedan 1993. ZEM fungerar som rådgivare till marin- och offshoresektorn för att utveckla batteri- och hybdridlösningar. Bolaget har levererat batterilösningar till allt från färjor, transportfartyg till offshore-industrin och passagerarfartyg av höghastighetstyp, till livbåtar och fartyg till den snabbt växande vattenbrukssektorn.

Bland lösningarna finns batterisystemet till Vision of the Fjords som blev SMM 2016 Ship of the Year, världens snabbaste batteridrivna katamaran Ryger Elektra och de första eldrivna frifallslivbåtarna Viking Norsafe.

– Som en del av Volvokoncernens initiativ inom elektromobilitet har Volvo Penta en stabil teknisk bas att bygga vidare från. Marin elektromobilitet ställer emellertid unika krav kopplade till installationsmiljön, användningen samt dagens avsaknad av marin laddningsinfrastruktur, säger Pentas teknikchef Peter Granqvist i ett pressmeddelande.

ZEM kommer att fortsätta att verka under eget varumärke och med den nuvaranade ledningen.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)