JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sivers 2D-modul i färdig prototyp

I höstas lanserade Sivers Semiconductors en 60 GHz-modul med elektronisk lobformning i två dimensioner. Nu avslöjar företaget att litauiska 8devices har fullt fungerande prototyper för fast trådlös bredbandsaccess (FWA) baserade på Sivers modul.

Anders Storm

– Det är fascinerande att se hur snabbt 8devices har tagit till sig vår teknologi och integrerat den tillsammans med Renesas modem till en fullt fungerande produkt redo för fältförsök, säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande.

I december förra året skrev de två ett avtal och nu – mindre än fem månader senare – finns en produkt framme. 8Devices ser fram emot en utrullning hos kund med start redan under denna sommar.

– Det är en exceptionellt snabb utveckling av så komplexa produkter, fortsätter Anders Storm.

Den svenska rf-modulen kallad BFM06009 täcker 57 GHz till 71 GHz, alltså hela den licensfria bandbredden på 14 GHz. Den kan styra radiovågorna horisontellt och vertikalt, vilket gjort att den benämns som en 2D-modul.

Värdet på avtalet som skrev strax före årsskiftet har tidigare uppskattas till mellan 70 och 100 miljoner kronor under perioden 2021 till 2024. Nu har den prognosen skruvats upp med 30 till 50 procent under samma tidsperiod, baserat på positiv återkoppling från slutkunden.

Sivers Semiconductors hette tidigare Sivers IMA, namnbytet gjordes i oktober förra året.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)