JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Han tar över Chromogenics

Fredrik Fränding blir vd på Chromogenics – Uppsalaföretaget som utvecklat en elektriskt styrbar film som reglerar ljusinsläppet genom fönster. Ett vd-byte har varit planerat en längre tid.

– Det är med ett stort mått ödmjukhet jag tar över stafettpinnen från Leif Ljungqvist, som tillsammans med teamet har gjort ett fantastiskt jobb med att kvalitetssäkra produktionen, säger Fredrik Fränding i ett pressmeddelande.

Det var i augusti förra året som Leif Ljungqvist, veteran inom tryckt elektronik, tog över rodret på Chromogenics. Då handlade det närmast om en räddningsaktion, och redan från start var planen att Leif enbart skulle styra företaget fram till halvårsskiftet 2021, då en efterträdare tar över.

Nu är det klart att Fredrik Fränding blir företagets vd från den 23 augusti i år. Han har arbetat närmare 20 år inom SKF, bland annat som vd för det svenska startupbolaget SKF RecondOil och som verksamhetschef för SKF Australien. Likaså har han haft ledande roller inom SKF i Asien och USA

En stor del av tiden under det senaste året har gått till att trimma in de nya sputtermaskinerna som Chromogenics köpt in och att dra igång produktionen i fabriken i Uppsala.

Leif Ljungqvist blir kvar under en övergångsperiod efter att Fredrik Fränding tillträtt.

Här kan du läsa en längre artikel om Chromogenics från oktober förra året (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)