JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Världsutställning: Förnybart ska sätta Sverige på kartan i Dubai

Ferroamp, Nilar och Soltech är tre svenska företag med uppgift att lägga energi på den svenska regeringens största satsning inom export- och investeringsfrämjande. Tillsammans förser de Sveriges paviljong på världsutställningen i Dubai med förnybar energi.

Världsutställningen Expo 2020 i Dubai skulle – som namnet anger – ursprungligen ha dragit igång förra året, men pandemin har skjutit på arrangemanget ett år.

Startdatum är den första oktober i år. Den attraherar uppåt 190 länder, har temat ”Connecting Minds – Creating the Future", och pågår till och med mars 2022.

Den svenska paviljongens tema är innovation, hållbarhet och samhällsbehov. Här ligger fokus på nya sätt att bygga ”Det smarta samhället”, med ämnen som teknik, biovetenskap, nästa generations transport, smarta städer och cirkulära biobaserade ekonomier.

De tre företagen Ferroamp, Nilar och Soltech ska visa att energiförsörjningen i den svenska paviljongen fungera utmärkt enbart med förnybar energi. Tillsammans bidrar de var och en med solceller, energilager samt optimalstyrning av den förnybara energin.

– Tillsammans med våra svenska partners Soltech och Nilar visar vi tillsammans tydligt på svensk innovationskraft och teknikhöjd, säger Krister Werner, vd på Ferroamp i ett pressmeddelande.

Energisystemet är nu installerat, och klart för start när dörrarna slår upp i Dubai inom kort.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)