JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia återupptar arbetet i O-RAN Alliance

I slutet av augusti pausade Nokia sitt arbete i O-RAN Alliance av rädsla för att det skulle kunna bryta mot amerikanska exportrestriktioner. Flera kinesiska bolag som deltar finns på USA:s sanktionslista. Nu har organisationen ändrat i dokument som reglerar deltagandet och Nokia har återupptagit arbetet.

Det är i ett blogginlägg som den finska telekomjättens chef för mobilsystemen, Tommi Uitto, skriver att företaget återupptagit arbetet (länk). Bland annat är personer från Nokia ordförande i två av de tio arbetsgrupperna.

Även O-RAN Alliance bekräftar i ett separat uttalande att problemen är lösta genom att organisationen ändrat i dokumenten som reglerar deltagandet och i procedurerna (länk).

Men vad det innebär framgår inte och inte heller hur det påverkar de kinesiska företag som finns med på USA:s sanktionslista.

Organisationen skriver också att det är upp till varje företag att utvärdera om ändringarna är tillräckliga för att de ska kunna delta.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)