JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Den svenska rf-specialisten Sivers Semiconductors köpte nyligen MixComm. Nu har den amerikanska millimetervågsspecialistens skrivit avtal med sydkoreanska Kreemo för att utveckla världens första 5G-modul optimerad för så kallat metaverse.

För knappt två månader sedan blev det känt att Sivers Semiconductors köper MixComm – en amerikansk millimetervågsspecialist som likt Sivers utvecklar kretsar för 5G.

MixComm blir ett dotterbolag till Sivers. Tillsammans ska bolagen bland annat bilda ett designteam som är världsledande när det gäller halvledare som täcker licenserade frekvensband för 5G mmWave.

Nu har MixComm tecknat ett MoU-avtal med sydkoreanska Kreemo, som designar 360-graders antenner som används i exempelvis AR-tillämpningar, spel och datorer för att skapa en realistisk upplevelse.

Det färska avtalet innebär att de två tillsammans ska utveckla en första 5G-modul optimerad för metaverse. Modulen får dubbla antenner och kommunicerar med mycket hög frekvens.

Dagens 5G-antenner är placerade på baksida av en enhet. Det gör att signalstyrkan minskar när användaren exempelvis håller den med händerna eller placerar den på ett bord. Det är inga större problem vid sändning och mottagning av lågfrekventa signaler, däremot uppstår störningar när frekvensen ökar och stora mängder data ska överföras. Kreemo påstås ha löst problemet med en stackad patchantenn som ger 360-graders täckning

Metaverse är ett hett buzzword. Uttrycket kom första gången i boken Snow Crash från 1992, där Metaverse beskrevs som en virtuell 3D-värld. Numera används begreppet för att beskriva internets utveckling, där vi förväntas kliva in i internet tredimensionellt i stället för att uppleva det tvådimensionellt som idag.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus