JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. LTH och Volvo Cars stärker banden

Lunds Tekniska Högskola och Volvo Cars knyter tajtare band genom ett nytt samarbetsavtal. Därmed ska de gemensamt forska med fokus på fem områden: elektrifiering, trådlös kommunikation, säkerhetskritisk mjukvara, cirkulära material samt maskininlärning och AI.

– Jag ser fram emot att arbeta med framtidens hållbara mobilitetslösningar i ett utvidgat samarbete med Volvo Cars, kommenterar Annika Olsson, rektor för LTH, det färska avtalet i ett pressmeddelande.

De två har sedan tidigare samarbete, men nu ha de gemensamt identifierat fem områden som är viktiga för båda. Ambitionen är skapa resultat som inom dessa områden som bidrar till hållbar tillväxt, innovation, attraktivitet och ökad konkurrenskraft för både LTH och Volvo Cars.

– De fem områdena är alla väletablerade och starka forskningsgrenar på LTH. Därför har vi stora möjligheter att tillsammans med Volvo Cars kombinera våra styrkor och hitta hållbara lösningar och vägar framåt, adderar Annika Olsson.

Embryot till det nyskrivna samarbetsavtalet tog form vid invigningen av spårvägen i Lund 2020. Där stötte Henrik Svensson, som är Volvo Cars forsknings- och utvecklingskontor i Lund, ihop med LTH:s rektor Annika Olsson för första gången. Då bestämde de att träffas på nytt för att diskutera hur LTH och Volvo Cars kan utöka sin samverkan.

– Volvo Cars står inför många intressanta ingenjörsmässiga utmaningar de kommande åren, och jag ser att LTH med både sin forskning och sina utbildningsprogram kan ge viktiga bidrag här. Nästan all ingenjörskunskap som behövs för att konstruera en bil finns här alldeles intill vårt eget kontor på Ideon i Lund, säger Henrik Svensson i pressmeddelandet.

Avtalet har skrivits för en treårsperiod och kan förlängas i perioder om två år.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)