JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Passiv gigant släpper inte Smoltek

För knappt två år sedan skrev svenska Smoltek – som utvecklat en processteknik för vertikala ytodlade nanostrukturer – ett utvärderingsavtal med en av världens ledande tillverkare av passiva komponenter. Nu förlängs utvärderingstiden till den sista april i år.

– Det är positivt för båda parter att vi ytterligare förlängt avtalet. Detta ger oss och vår kund möjlighet att fördjupa arbetet med det pågående utvecklingssteget inom ramen för samarbetet, säger Ola Tiverman, vd på Smoltek Semi, i ett pressmeddelande.

Smoltek Semi är ett dotterbolag med ansvar för licensiering inom halvledarindustrin. Fokus ligger på att industrialisera och kommersialisera företagets ultratunna kondensatorer baserade på kolnanofiberteknik, så kallade CNF-MIM-kondensatorer där CNF står för kolnanofibrer och MIM är kort för Metall Isolation Metall.

Det aktuella avtalet initierades i april 2020. Sedan dess har det förlängts i omgångar och syftet har hela tiden varit att utvärderingen i nästa steg ska leda till en produktionslicens.

– Parallellt med det här samarbetet fortgår även vårt eget arbete med att bygga upp en leverantörskedja för volymtillverkning av vår första kommande kondensatorprodukt, och vi är mycket nöjda med hur detta fortlöper, kommenterar Ola Tiverman i pressmeddelandet.

Det som gör den svenska processtekniken intressant är att den påstås kunna minimera en kondensatorns bygghöjd väsentligt. Företaget lovar med andra ord bättre prestanda på bråkdelen av utrymmet.

Smoltek ligger i Göteborg och är en avknoppning från Chalmers halvledarlabb MC2.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)