JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rymdelektronik för lärare

Till hösten startar KTH en kurs för lärare i grundskola och gymnasium om elektronik och programmering i rymdtillämpningar. Kursen är kostnadsfri och genomförs huvudsakligen online.

Kursen är på 7,5 högskolepoäng och ger kunskap om hur man bygger satelliter, hur de programmeras och hur de kommunicerar. Det finns också en kortare kurs om satellitbilder och hur man tolkar dem ur miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Kurserna körs på låg fart och kan med fördel tas på kvällstid, mellan klockan 16.00-18.00, men kommer också att finnas inspelade, skriver KTH på sin hemsida.

För den som har begränsat med tid går det att ta kursen på halvfart, eller ännu lägre takt. Kursen kommer att repeteras varje höst- och vårtermin under flera år framöver.

En höjdpunkt blir sannolikt besöket på satellitfabriken OHB i Kista där bland annat den svenska månsatelliten SMART-1 konstruerades.

Kurserna arrangeras i samarbete med Wisdome-projektets fem vetenskapscentra: Tekniska museet, Curiosum, Visualiseringscentrum C, Universeum och Malmö museer.

Mer information och kostnadsfri anmälan finns här (länk).

Bild: Professor Carl-Mikael Zetterling, KTH.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)