JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Polarium och Areim tar energilagring till kontoret

Kistaföretaget Polarium – som utvecklar batterilager – och fastighetsbolaget Areim har dragit gång ett pilotprojekt inom smarta energilagringslösningar för storskalig användning i kommersiella fastigheter. Ett första system har installerats i en av Areims fastigheter på Stora Essingen i Stockholm.

Batterisystemet, installerats i mars, är ett av de största som tagit plats i en kommersiell fastighet i Sverige.

Tanken är att systemet ska göra det möjligt för Areim att ta en mer aktiv roll på energimarknaden.

– Vår ambition är att göra fastigheter både grönare och mer effektiva med hjälp av energilagring, samtidigt som vi vill möjliggöra ytterligare värdeskapande i våra fastigheter, säger Marika Hilldoff på Areim i ett pressmeddelande och adderar:

– Vi ser detta som en möjlighet att bidra till att möjliggöra ökad andelen förnybar energi i elmixen och samtidigt minska belastningen på elnätet.

Systemet kommer bland annat att bidra till att utjämna belastningstoppar i elnätet och att balansera elnätet. Till detta kommer att Areim ser nya intäktsmöjligheter med systemet.

Polarium – grundat 2015 med namnet Incell – utvecklar och tillverkar stationära energilagringslösningar byggda på litiumjonteknik för telekom, tillverkningsindustrin och kommersiella fastigheter. Areim är en fastighetsägare och fondförvaltare med huvudkontor i Stockholm och kontor i Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och London.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)