JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EU ökar säkerheten i uppkopplade saker

EU-kommissionen har nu antagit ett förslag som ska göra mobiltelefoner, surfplattor, smartklockor, träningsarmband, babyvakter och andra produkter som är trådlöst uppkopplade svårare att hacka. Om inte parlamentet och rådet har några invändningar blir förslaget tvingande från mitten av 2024.

Tanken är att skydda EU-medborgarnas integritet och personliga data samtidigt som risken för bedrägerier och attacker på själva näten minskar. För att höja säkerheten har det så kallade radioutrustningsdirektivet, ofta förkortat RED, uppdaterats med tre tillägg, (d), (e)  (f), under punkt 3.3.

Tillverkarna kommer att få 30 månader på sig att anpassa sina produkter. Målet är att alla trådlöst uppkopplade saker som omfattas av RED ska vara säkrare från mitten av 2024.

Kommissionen har också bett den europeiska standardiseringsorganisationen att ta fram relevanta standarder som produkterna kan testas mot.
Mer om förslaget till uppdaterat radioutrustningsdirektiv finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)