JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Scania väljer Keysight för batteritest

Lastbils- och busstillverkaren Scania skapar ett batterilabb i Södertälje med testutrustning från amerikanska Keysight.

Det nya labbet är på 1000 kvadratmeter och innehåller tre stycken testhallar om 250 kvadratmeter vardera för test av celler, moduler och batteripackar. Fokus ligger på utvärdering av prestanda och livslängd under varierande klimatförhållanden från -40°C till +70°C.

Keysight har levererat en nyckelfärdig lösning baserad på instrument i företagets produktfamilj Scienlab Battery Test Systems. De kan testa celler, moduler och kompletta batteripackar på ett säkert sätt.

Förutom Keysights mjukvara Energy Storage Discover används även mjukvaran PathWave Lab Operations for Battery Test som är en webbaserad platform för att optimera arbetsflödet, korta testtiderna och hantera resultaten.

Det nya labbet blir ett komplement till Scanias existerande labb som har en klimatkammare för att test batteripackar och är extremt flexibelt eftersom det i princip är ett utomhuslabb. Därmed går det att testa batteripackar utan att plocka ur dem ur bussen eller lastbilen.

Bland annat går det att undersöka optimala driftsförhållanden med hänsyn till temperatur, laddfönster och laddprofil för att otimera livslängd i kombination med kundernas krav.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)