JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Shortlink i samarbete med franska Dolphin

De två asickonsulterna Shortlink och Dolphin Design ska samarbeta om asicar som behöver energisnål radiokommunikation på band upp till 1 GHz.

– Beroende på kund och projekt så kommer antingen Dolphin eller Shortlink att vara ”Prime” för en given asic. I projekten kommer vi att använda varandras IP-block för att tillsammans få ihop en bra och bred plattform för Sub-GHz-asicar, skriver Martin Lindskog i ett email till Elektroniktidningen.

Företagens IP-block kompletterar varandra och en systemkrets kan baseras på antingen Arm eller Risc V plus olika transceiveblock, block för power management, plus AD-omvandlare, DSP-block eller andra block för att accelerera neurala nät, med mera.

– Plattformen erbjuds i flera processer. Beroende på projektupplägg, val av IP-moduler och processval kan portningsavgifter bli aktuella. Vi har hittills fokuserat mest på TSMC 40nm LP/ULP.

Dolphin Design är ett dotterbolag till franska Soitec, mest känt för att utvecklat kisel-på-isolator, en energisnål variant av CMOS-processen.

Karlstadsföretaget Shortlink har designat asicar sedan mitten av 90-talet och har nyligen förpackat en del av de egenutvecklade IP-blocken för att kunna sälja dem till andra asicutvecklare.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus