JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Midsummer på börsens observationslista

Börsoperatören Nasdaq sätter solcellsbolaget Midsummer på observationslistan efter morgonens rapport som visar att kassan räcker mindre än tre månader. Företagets vd är dock inte orolig.

Midsummer redovisade en rörelseförlust på 65 miljoner kronor under fjolårets tre sista månader. Sista december hade bolaget knappt 2,4 miljoner kronor i likvida medel vilket därefter fyllts på med drygt 20 miljoner i en nyemission där turkiska Murel blev storägare.

Vidare ska det komma 80 miljoner i investeringsstöd från den italienska staten under andra kvartalet.

– Tillgänglig likviditet uppgår i dag till drygt 36 miljoner kronor så vår likviditetssituation kan inte beskrivas som akut. Vår likviditet är säkrad fram till den första bidragsutbetalningen från Italien på 80 miljoner kronor som enligt avtalet ska ske om 60 dagar, säger Midsummers vd Sven Lindström i ett pressmeddelande.

Samtidigt förfaller en obligation på 200 miljoner kronor den 25 april. Midsummer har anlitat DNB för att ge ut en obligation på 300 miljoner kronor som ska användas till att lösa den plus att 100 miljoner ska gå till rörelsekapital.

Eftersom den nya obligationen inte är på plats finns idag inte rörelsekapital för tre månader vilket fått Nasdaq att flytta bolaget till observationslistan.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus