JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon betalar åtta miljarder för GaN Systems

Tyska Infineon köper kanadensiska GaN Systems för 830 miljoner dollar. Bolaget grundades 2008, har drygt 200 anställda och utvecklar kraftomvandlare baserade på egna galliumnitridtransistorer som tillverkas hos TSMC.

– Att kombinera GaN Systems foundrytillverkning med Infineons egna fabriker gör det möjligt att maximera tillväxten för att kunna möta den ökande efterfrågan på GaN från en rad olika marknader, säger GaN Systems vd Jim Witham i ett pressmeddelande.

Både myndigheter och marknaden vill minska förlusterna i kraftomvandlarna och här passar galliumnitrid bra för vissa tillämpningar som exempelvis laddare till mobiltelefoner och datorer men också för kraftaggregat i serverkort, laddare i elbilar, invertrar till solpaneler och många andra tillämpningar.

Analyshuset Yole spår att tillväxten blir hela 53 procent per år fram till 2028 då marknaden förväntas vara värd två miljarder dollar. Anlyshuset konstaterar också att GaN Systems är ett av bara två bolag (det andra är Transphorm) som haft framgångar på omvandlare för höga effekter. GaN-systems har samarbeten med bland annat Toyota, BMW och Vitesco kring fordonstillämpningar som batteriladdare, invertrar för att driva motorer och DCDC-omvandlare. Övriga GaN-bolag fokuserar på konsumenttillämpningar med lägre effekter.

Köpet kompletterar Infineons egen verksamheten inom området. Exempelvis beslutade bolaget för ett år sedan att bygga ett tredje renrum i Malaysia för produktion av kiselkarbid- och galliumnitridkomponenter. En investering på två miljarder euro.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus