JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nominera din kvinnliga förebild!

Elektronikmässan i Göteborg den 19-20 april kommer att uppmärksamma kvinnor i elektronikbranschen. Arrangörerna vill därför ha ditt förslag på vem som är årets kvinnliga förebild.

– Mitt råd till kvinnor och unga tjejer som är nyfikna på branschen är att om du tycker teknik verkar kul, våga sök och gå över den tröskeln som kan kännas lite otäck med tekniska utbildningar. Det är en spännande bransch som utvecklas och breddas hela tiden! Det finns gott om jobb och enligt min erfarenhet kan man växa och utvecklas, ha kul på jobbet och samtidigt påverka framtiden åt rätt håll.

Det säger branschprofilen Maria Månsson i en intervju som mässan publicerat för att puffa för satsningen på kvinnor i elektronikbranschen.

Maria Månsson har under sin långa karriär hunnit med att drivia eget företag, varit styrelseordförande i Svensk Elektronik och bidragit till att innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem blev till.

Hon är också en av initiativtagarna till Elektronikhandboken plus att hon under många år arbetade på konsultbolaget Prevas med produktutveckling och som Innovations- och forskningsdirektör.

– Jag har upplevt elektronikbranschen som en schyst bransch, jag har haft många underbara kollegor och kunder, och har blivit väldigt väl bemött!

Tag chansen och nominera din kvinnliga förebild här (länk)!

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)