JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kinesiska biljätten gillar amerikanska processorn

Kina största elbilstillverkare BYD, ska använda amerikanska Nvidias plattform Drive Orin i ännu fler modeller.

Nvidia får inte sälja de modernaste versionerna av den processorfamilj som Nvidias fordonsdator Drive använder, till KIna. Men det har tydligen inte avskräckt kinesiska BYD från att fortsätta använda Drive i sina fordon.

Nvidia annonserar att BYD ska använda Drive Orin i nästa generation av Nio Dynasty och Ocean. Den använder en processor av årsmodell 2019.

– Vårt pågående samarbete med BYD är ett bevis på branschens förtroende för Drive Orin, säger Rishi Dhall, chef över området fordon på Nvidia.

Drive Orin är en gemensam centraldator för många fordonsfunktioner, i kontrast till systemlösningen att använda flera mindre datorer för separata funktioner. Orin tillåter dessutom mjukvaruppdateringar av separata funktioner.

Drive Orin säljer framgångsrikt inom såväl bil och robotaxi som skyttelbuss och lastbil. Den har en AI-prestanda på 254 biljoner operationer per sekund och ska både kunna hantera autonom körning och AI-funktioner i förarhytten.

BYD använder även Nvidias molntjänst Now.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)