JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon köper svenska AI-verktyget

Små styrkretsar som gör AI är en svensk specialitet via det lilla mjukvarubolaget Imagimob. Nu köps det av Infineon för en hemlig summa.

Om du undrar varför Infineon köper Imagimob ska du signa upp dig för en gratisprenumeration på Elektroniktidningen här (länk).

Vi träffade företaget på Amazons konferens i Stockholm i förra veckan. Att Infineonköpet hängde i luften var inget vi fick veta. Men mötet blir en text i nästa nummer som kommer om cirka tre veckor.

Infineon är en av flera som tillverkar de små styrkretsar med AI-stöd som kör den mjukvara som konstrueras av Imagimobs utvecklingsverktyg. Tillämpningsområdet kallas Tiny Machine Learning.

När vi träffade Imagimob skröt de mycket om sitt utvecklingsverktyg. Det gör i och för sig alla – men Infineonköpet blir ett kvitto på att det var befogat den här gången – köpet ska ”avsevärt stärka” Infineons erbjudande inom området. 

Infineon köper 100 procent av aktierna. Transaktionens belopp avslöjas inte.

Anders Hardebring är medgrundare och vd för Imagimob och kommenterar att Imagimob blir en ”integrerad del av Infineons ekosystem med deras djupa expertis inom tillämpningar och omfattande produktportfölj".

Tyska Infineon tillverkar halvledare inom bland annat kraft och IoT. Företaget har drygt 56 000 anställda och genererade intäkter på cirka 14,2 miljarder euro under räkenskapsåret 2022.

Imagimob är baserat i Stockholm och har bara ett dussin anställda.

Kod generad av Imagimobs kompilatorer finns bland annat i en armbandsklocka med falldetektor, hörlurar med geststyrning och en smart varningsväst för chaufförer – den lyser upp när hen lämnar fordonet.

Produkten är mjukvaruutvecklingsmiljön, plus i praktiken lite konsulting och rådgivning i dessa dagar när AI just nu håller på att bryta igen

Kunder finns inom fordon, tillverkning, hälso- och sjukvård liksom livsstil.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)