JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volta påskyndar lansering ”efter ökande intresse”

Svenska Volta räknar med att släppa ut Volta Zero på vägarna i Sverige i mitten av 2023. Den tidigare planen sade 2024. Beslutet baseras enligt företaget på ökad efterfrågan och kraftigt stigande intresse bland kunder med verksamhet i Skandinavien.

Volta Zero finns i 16 och 18 ton – så kallad ”Medium Duty” – och är avsedda för transporter i skandinavisk stadstrafik. Det är den vanligaste viktklassen för transporter in till stadskärnor i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Utöver att Zero är elektrisk framhäver Volta att föraren är centralt placerad i förarhytten i låg position i en glashusliknande hytt som ger 220 graders fri sikt och höjd säkerhet. Skjutdörrar på båda sidor ger föraren möjlighet att stiga ur på en säker sida.

– Vi är för närvarande i dialog med flera stora transportföretag i Sverige och vårt mål är att de ska kunna ta emot fordon ur vår kundtestflotta under mitten av 2023, säger Volta Trucks vd, Essa El-Saleh i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)