JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Muskelhandsken i likvidation

Pengarna är på väg att ta slut och styrelsen för Bioservo Technologies föreslår därför att bolaget träder i frivillig lividation.

Bolaget grundades år 2005 för att kommersialisera en handske med sensorer, konstgjorda senor och motorer som förstärker kraften i handen utan att vara kopplad till nerverna.

Trots stort intresse för bolagets teknologi från företag inom industrisegmentet och många genomförda utvärderingsprojekt har försäljningen av Ironhand inte levt upp till förväntningarna och viljan att i närtid investera i bolagets teknologi bedöms vara låg, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Handsken har nått viss framgång inom sjukvårdsområdet men haft svårare med industriella tillämpningar.

Bolaget har under en tid utvärderat ett antal alternativ, bland annat försäljning av delar av eller hela företaget, kapitaltillskott eller andra möjligheter till partnerskap. Bolaget har även anlitat en extern finansiell rådgivare för att assistera i processen.

Detta arbete har dock inte burit frukt så nu föreslår styrelsen att bolaget likvideras. Aktieägarna är kallade till en extra bolagsstämma den 14 december.

Elektroniktidningen skrev en längre artikel om bolaget för två år sedan (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)