JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Växjös avsyningsbolag köps av lokala kollegan

Low Vision International, LVI, köper Växjöbaserade Visus Technology. Företaget har en ganska låg profil i Sverige, större delen av de egenutvecklade mikroskopen för elektronikavsyning går på export.

Förvärvet innebär att LVI får ett bredare produktutbud än bara elektroniska synhjälpmedel. Dessutom räknar företagen med att uppnå synergieffekter. Bland annat ger sammanslagningen möjligheter att fördela utvecklingskostnader på fler produkter samt kostnadsfördelar i form av gemensam produktion, lager och administration.

Visus första produkt för elektronikindustrin lanserades 2016 och döptes till Cmore. 2018 kom en förbättrad version liksom en andra modell kallad Icon med fler valmöjligheter för stativ och belysning. Kameran är dock densamma i alla modellerna.

Avsyningssystemen säljs i hela världen via ett nät av distributörer. I USA och Schweiz står det dock inte Visus på produkterna.

Fokus har legat på elektronikindustrin där systemen använts för avsyning i produktionen och som hjälpmedel vid reparationer, men de kan användas till lite av varje. Försäljningen har stadigt tickat uppåt med undantag för 2020 då pandemin slog till.

– Vi har kunder som tittar på plastdelar medan andra tittar på grässtrån och på borrskär, sade företagets som är utvecklingschef och ägare Christer Gustavsson till Elektroniktidningen i december 2021.

Artikeln finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)