JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Altris får 77 miljoner

Svenska batteriföretaget Altris får stöd från Energimyndigheten för att etablera en pilotanläggning för produktion av natriumjonbattericeller.

Uppstarten Altris har blivit allt hetare allteftersom de globala investeringarna i natriumjonbatterierer vuxit, eftersom Altris har ett intressant katodmaterial kallat Fennac.

För att skapa intresse för Fennac ska Altris starta pilotproduktion hela vägen fram till färdiga battericeller. Det är den produktionen som nu Energyndigheten bestämt vara värd att finansera. Altris ska utveckla katoder, elektrolyter, battericeller och fabriksritningar.

Energimyndigheten ger stödet inom två program: Industriklivet. som stöder svensk industri att bli fossilfri, och Next Generation EU, som är EU:s program för att stödja ekonomisk återhämtning efter Covid-19-pandemin.

Svenska Northvolt planerar volymproduktion av natriumjonbatterier baserade på Fennac. Då kommer det att handla om gigavolymer.

Altris är sprunget ur Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet

– Vårt långsiktiga mål är att bli den främsta utvecklaren av natriumjonbatterier i Europa, skriver Altris i ett pressmeddelande.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)