JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gör en asic för 3000 kronor

Sluta drömma om att designa din egen asic, hoppa på sjätte rundan av Tiny Tapeout som inte behöver kosta mer än lite drygt 300 dollar. Senast 19 april måste din design för amerikanska Skywaters 130 nm-process vara klar.

Tiny Tapeout drivs av chipevangelisten Matt Venn och är inne på sjätte omgången. I praktiken är det ett sätt att dela på tillverkningskostnaderna för en waferstart hos Skywater.

Din krets får uppta en yta på 160 x 100 kvadratmikrometer vilket räcker till cirka tusen digitala grindar. Klockhastigheten kommer att vara upp till 50 MHz. Du får åtta digitala ingångar och åtta digitala utgångar plus åtta dubbelriktade utgångar.

För den som är beredd att betala mer går det bland annat att göra större konstruktioner, få fler in- och utgångar liksom analoga dito. Även blandsignalkonstruktioner är tillåtna i denna omgång.

Allt ska vara klart till 19 april och sedan dröjer det nästan ett år innan du har kislet. Varje krets innehåller alla konstruktioner men bara en är aktiv i taget.

Håller du dig till minsta ytan kostar det inte mer än 300 dollar plus frakt. Då får du ett utvecklingskort där kretsen sitter monterad.

Mer information finns här (länk).

Elektroniktidningen skrev nyligen om Matt Venns livesändning från uppstarten av Tiny Tapeout 2 (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)