JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia stjäl asic-chef av Ericsson

I en ovanlig manöver har den finska telekomjätten rekryterat Derek Urbaniak till ny chef för chipdesign, rapporterar Light Reading. Han har haft motsvarande postition på Ericsson i närmare sju år.

Ericsson har på senare tid lyft fram asicarna som en förklaring till varför produkterna kan vara världsledande. Företaget har över tusen personer som designar dem och kontrakt med Intel på företagets kommande 18A-process, motsvarande 1,8 nm.

Chef för Ericsson Silicon har sedan sex och ett halvt år varit Derek Urbaniak. Han rekryterades från Oracle i Austin, USA, där han var ansvarig för hårdvaruutveckling. Innan dess arbetade han på Sun Microsystems, AMD, National Semiconductor och Cyrix.

Det var i en uppdatering på Linkedin för fyra dagar sedan som han meddelade att han skulle lämna Ericsson men fortsätta att ha Stockholm som bas. Och att han planerar att bli svensk medborgare, han har bott här de senaste 4,5 åren.

Ganska snabbt ryktades det att han skulle gå till Nokia, och motsvarande position, vilket företaget nu bekräftat för Dagens Industri. Nokia behöver en ny chef för asicverksamheten eftersom Veijo Kontas ska pensionera sig senare i år.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)