JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sveriges modernaste ekofria rum

Mikrofontillverkaren Milab Microphones i Helsingborg har invigt sitt skärmade och ekofria mätlabb. Företaget grundades 1941 och är en av världens äldsta kvarvarande mikrofontillverkare.

Mätrummet är designat för att eliminera reflektioner och externa ljud för att det ska vara möjligt att göra noggranna ljudtester och mätningar. Det har designats av IAC Acoustics som har levererat liknande lösningar till bland andra BBC, Dolby och Nasa.

Arbetsvolymen innanför kilarna är 4 x 1,9 x 2,7 meter (L x B x H). I kammaren finns strömuttag, kabelgenomföringar och två anpassningsbara fästpunkter i golvet för olika typer av utrustning.

Själva mätsystemet består av en NTI FX100 Audio Analyzer med tillhörande referensmikrofon, vilket ger omfattande testmöjligheter för ljudmätningar och noggranna prestandaanalyser av exempelvis mikrofoner och högtalare.

Den ambienta ljudnivån i kammaren ligger under tröskelvärdet för vad det mänskliga örat kan uppfatta över hela det hörbara frekvensområdet.

– De omfattande nya investeringarna är viktiga för att kunna säkerställa att våra produkter håller högsta möjliga kvalitet. Det nya mätrummet är en kritisk del i vår produktion av mikrofoner som både underlättar och förbättrar testprocessen, och ger oss en konkurrensfördel på en alltmer krävande marknad, säger företagets produktionschef Hans Svensson i ett pressmeddelande.

Det finns möjlighet för externa intressenter att hyra utrymmet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)