JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Wolfspeeds tyska kiselkarbidfabrik på is

Den amerikanska kraftspecialisten Wolfspeed har beslutat att skjuta upp byggstarten av sin första europeiska fabrik för kiselkarbidsubstrat på en obestämd framtid. Fabriken i Saarland, på gränsen mot Frankrike, skulle börja byggas nästa år ihop med fordonsunderleverantören ZF.

Beslutet är det andra på kort tid som kullkastat Tysklands ambitioner inom halvledarområdet. Förra månaden beslutade Intel att skjuta på sina megafabriker i Magdeburg två år. Fabrikerna skulle kosta 30 miljarder euro och var tänkta att starta 2028 med en process motsvarande 1,5 nm eller bättre.

Wolfspeeds investering är betydligt mindre, det handlar om 2,7 miljarder euro, men läggs nu på is. Det uppges av  representanter för lokala myndigheter som citeras av tyska media.

Om beslutet hänger samman med priskollapsen i Kina för sextums kiselkarbidsubstrat är oklart men efterfrågan i Europa på elektriska fordon har minskat kraftigt och de europeiska biltillverkarna har dragit ned sina produktionsplaner.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)