JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Atmel: Så sparas ström i dagens åttabitare
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Embedded expertAtmel:

Så sparas ström
i dagens åttabitare

Dagens styrkretsar är konstruerade för låg strömförbrukning. Arne Martin Holberg och Andreas Eieland på Atmel berättar hur tekniken kan se ut och vad du ska titta på när du väljer styrkrets. Och så visar de hur du konstruerar för att dra maximal nytta av strömsparteknikerna i arkitekturen.
Klicka här
för nedladdning!
PDF, 750 kbyte
.
 embexFler kostnadsfria rapporter finns på etn.se/expert
Författarna diskuterar bland annat de olika strömsparfunktioner som erbjuds.
Vid Power Down stängs allt av, inklusive klockan och realtidsräknaren. Vid Power Save stängs allt av utom en 32 kHz klocka som körs från en kristall för att hålla reda på tiden. Innehållet i flyktiga minnen bibehålles i båda dessa lägen, eftersom detta eliminerar behovet av att återinitiera periferifunktionerna när enheten vaknar upp. Detta ger kortare uppvakningstider för applikationen. Idle (tomgång) är ett läge med ”lätt sömn”, där bara vissa delar av enheten stängs av – de viktigaste delarna hos MCU:n fortsätter att köra..
Trampa inte i fällan att bara titta på aktiv strömförbrukning, tipsar författarna.
Vilket läge som är viktigast beror på tidsförhållandena mellan de olika arbetslägena. I applikationer som termostater, nyckelfritt tillträde och säkerhetssystem tillbringar processorn den mesta tiden i läget Idle. För dessa applikationer kan viloläget stå för den dominerande andelen av effektförbrukningen och blir då den viktigaste parametern att ta hänsyn till.
Artikeln publiceras exklusivt på svenska i Elektroniktidningen Embedded Expert — en serie tekniska rapporter om inbyggda system.

Rapporten finns här (pdf).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus