JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Trots bristande forskningsanslag (länk) finns det gott om svenska små och medelstora bolag inom medicinsk elektronik, och en hel rad hyperintressanta forskningsprojekt. Här presenterar Elektroniktidningen ett axplock av företag, produkter och projekt som vi tycker är värda att uppmärksamma.

I Sverige omsätter medicinteknikbranschen 20 miljarder kronor och sysselsätter omkring 8 000 personer, enligt intresseorganisationen Sweden Bio. Och trots att de flesta jobbar på storföretag är branschen relativt ung – hälften av företagen har startats de senaste tio åren.

Det faktum att denna bransch inte är lika konjunkturberoende som exempelvis telekom eller konsumentelektronik gör den också extra intressant i dessa tider. Nedan presenterar vi några företag, produkter och projekt som vi tycker är värda att uppmärksamma. Exposén sträcker sig från blodtrycksmätare i mems-teknik som nått kommersiell succé 20 år efter starten till en datortomograf som ska vara framme om tre år och tack vare tusentals asicar och detektorer då ge lägre stråldos och bättre bilder än någon annan.

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)