JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allt om elbilar och laddhybrider

Allt om elbilar och laddhybrider

Projektet Green Highway har kommit ut med en ny upplaga av sin guide över vilka elbilar och laddhybrider som finns just nu och vilka som är på väg ut på marknaden. Det handlar om nästan 170 fordon.
I guiden finns information om priser, räckvidd, laddtider, säkerhet, batteriteknik och länkar för vidare läsning. (Länk)

Bilen på bilden ovan är BMW:s kommande laddhybrid BMW i8 som kommer ut våren 2014. Priset i Sverige är inte klart men i USA kommer det att kosta 135 935 dollar, motsvarande drygt 900 000 kronor.

Guiden är uppdelad på en nordisk sammanställning och en för övriga länder. I de nordiska länderna finns cirka 50 el- och laddhybridfordon tillgängliga nu eller inom ett år.

I avsnittet om övriga världen listas närmare 120 fordon i fyra olika kategorier – personbilar, lätta bilar, lastfordon samt lätta lastfordon och arbetsredskap.

Samtidigt som Green Higway publicerar sin guide har Peter Claeson på SIS, Swedish Standards Institut, publicerat en sammanställning över alla de standarder och förslag som finns på el- och hybridfordonsområdet.

Peter Claeson har listat 115 standarder och förslag inom sex olika standardiseringsorgan – ISO, IEC, CEN (SIS), CENELEC (SEK), SAE och UL. (Länk)

Peter Claesons arbetsområde är ISO och kombinationen ISO/IEC. Den övriga informationen har han hämtat från publicerade arbetsprogram.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)