JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. NI spår tekniktrender för 2016

NI spår tekniktrender för 2016

5G, IoT för industrin och uppkopplade analoga mätdata är tre av de stora trender som National Instruments hittat i trendspaningen inför 2016.

Vi vet nog alla vad 5G kommer att ge: nästintill obegränsad bandbredd i smartmobilen, miljarder av uppkopplade IoT-system plus realtidsprestanda. Dessutom till ett lägre pris än idag och med lägre energiförbrukningen. 2016 blir året när drömmarna kommer att börja synas i sömmarna i och med att de första embryona till 5G-system ska testas i fält. Det kommer att finnas många tekniska utmaningar att lösa, påpekar NI.

Det har aldrig varit så enkelt och billigt att installera mätutrustning i exempelvis en fabrik eller ett kontor. Baksidan av myntet är att vi riskerar att drunkna i alla mätdata om vi inte ser till att sålla bort mycket av det som inte är relevant redan vid källan och dessutom lagra det vi vill spara med en vettig struktur.

En annan trendspaning gäller IoT för Industrin där det finns stora rationaliseringsvinster att hämta om alla maskiner och processer kopplas upp till Internet. För att komma dit finns flera problem att lösa. Det handlar bland annat om bandbredd, säkerhet, fördröjning och interoperabilitet. The Industrial Internet Consortium, IIC, och Avnue Alliance är två organisationer som vill driva på utvecklingen.

Du kan ladda ner NI:s trendspaningen här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)