JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imsys räddat - nytt Cjip kommer i februari
Tack vare ett lån och en garanterad nyemission på 10,5 miljoner kronor kan Imsys i Upplands Väsby börja tillverka och marknadsföra en ny version av sin javakrets The Cjip.
Processorföretaget Imsys i Upplands Väsby ser ut att lyckas krångla sig ur sitt ekonomiskt trängda läge. De tre huvudägarna - Array, Banco Fonder och Skandia Liv - skjuter till 10,5 miljoner kronor.

- Det innebär att finansieringen är ordnad så att vi kan sätta vår nya krets i produktion och rekrytera folk för försäljning och marknadsföring, säger en påtagligt lättad Paul Karlsson, vd för Imsys.

Pengarna kommer i form av en riktad aktieemission som ska föreslås företagets bolagsstämma den 30 oktober. Paul Karlsson säger dock att ägarna redan nu garanterar emissionen, och dessutom ger Imsys ett lån som gör att man kan driva företaget tills pengarna flutit in. Förutom emissionen finns enligt honom en "icke förpliktigande plan" för finansiering som ska räcka fram till nästa sommar.

I en intervju i Elektroniktidningen i juni sa Paul Karlsson att företagets kassa räckte över sommaren. Uppenbarligen har han sedan dess lyckats övertyga ägarna att The Cjip har en framtida marknadspotential. Kretsen är en åttabitars strömsnål javabaserad styrkrets med många kommunikationsmöjligheter, tänkt att användas i det mesta som kan kopplas till Internet.

- Vi är nästan färdiga med nya versionen av The Cjip. Vi räknar med att skicka iväg tillverkningsunderlag i december och ha kretsar hos oss i februari, säger han.

Den nya kretsen blir tre gånger snabbare än den tidigare, och får dessutom tre Uartar och Ethernet-Mac-utgång. Förutom själva kretsen kommer företaget även att ta fram och sälja färdiga kort med The Cjip för en del tillämpningar.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)