JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note: Sverige behöver innovativa och modiga start-up-företag

Jonas Alexander Söderlund, Note:
Sverige behöver innovativa och modiga start-up-företag
Några av de mest spännande småföretagen vi har i vårt land kan känna en oro inför att närma sig större leverantörer inom såväl utveckling som produktion.

Ur en empirisk och intellektuell synvinkel är detta fullt förståeligt, men det finns definitivt företag som gärna lyssnar på småföretag. Note är ett av de företag som är intresserat av vilka behov och framtidsplaner som finns. Detta gäller oavsett om det är en start up eller ett gammalt familjeföretag.

Historien från ett antal genomförda utvecklingsprojekt i samarbete med småföretag visar tydligt att det finns några fundamentala principer värda att beakta:
• Totalkostnadsanalysen blir mer relevant tidigt i utvecklingen.
• Det är väsentligt enklare att jobba effektivt i ett utvecklingsprojekt med en partner som har lokal närvaro. Ovanpå detta är det enklare att finna och allokera resurser.
• Småföretag är ofta snabba på att ställa om sig efter nya förutsättningar. Utnyttja denna fördel och jobba med rätt partners från start så blir det bra i slutänden.
• Skalbarhet i framtiden bör beaktas tidigt. Om produkten blir den succé som förväntats – när, var och hur ska den då produceras?
• Våga även ställa de jobbiga frågorna när de dyker upp. Oavsett fas i projektet.

Vi på Note vill gärna höra mer om vad såväl små som stora företag i Sverige har i rockärmen inför framtiden.

Jonas Alexander Söderlund
Business Development Manager, Note

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)