JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. SP får toppmodernt EMC-labb
Edison är namnet på ett nyöppnat EMC-labb hos SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, i Borås. Mätkammaren är drygt 320 kubikmeter stor och har bättre mätnoggrannhet än tidigare EMC-labb hos SP.
– Nu kan vi erbjuda våra kunder kortare leveranstider och bättre prestanda. Edison innehåller den allra senaste tekniken och klarar fullständiga tester, säger Tomas Bodeklint, som arbetar på SP:s elektronikenhet, i ett pressmeddelande.

SP:s nysatsning har fått sitt namn av den amerikanske uppfinnaren och forskaren Thomas Alva Edison.

Labbet är drygt 320 kubikmeter och kan ta emot objekt som är två gånger 2,5 meter stora och väger upp till 2 ton. Här kan man klara emissionsmätningar och immunitetsprov i frekvensområdet 10 kHz till 18 GHz. Labbet är dessutom godkänt enligt FCCs (Federal Communications Commission) krav för den amerikanska marknaden och ackrediterat enligt fordonsindustristandarden CISPR25

Edison-labbet är helautomatiserat, vilket innebär kortare mät- och ställtider. Ett annat plus är att labbet har goda utrymmen för personal och kunder som vill vara med och övervaka provningarna. Det är också klätt med en ny typ av dämpmaterial som höjer mätkvaliteten.

– Dämpmaterialet bidrar till att minska mätosäkerheten, vilket innebär att vi kan leverera ännu mer tillförlitliga resultat, säger Tomas Bodeklint.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)