De cirka 50 besökarna på Ideon i Lund kunde lyssna till ett tiotal seminarier och prata med de elva utställarna, däribland The Dini Grop, vars vd Mike Dini rest hela vägen från San Diego.
– Jag har några stora kunder här i Lund så jag kombinerar mässan med att besöka dem.
Han har dock inte så stora förhoppningar på att hitta några nya kunder på FPGA World.
– Då ska jag ha stor tur. Det viktiga är att visa upp sig, syns man inte så finns man inte.
Och så passar han på att demonstrera sitt största verifieringskort med 16 stycken Virtex-5 för några personer från Ericsson Mobile Platforms.
– Den här kostar 300 000 dollar vilket är en tredjedel av vad Hardi tar och den kan göra saker de inte kan, hör jag Mike Dini säga.
Hans konkurrent Synplicity ställde också ut. Företaget köpte lundabaserade Hardi i somras och blev därmed konkurrent till Dini på FPGA-kort för asicverifiering.
– Det som Mike Dini sa stämmer inte. Våra kort kostar inte mer än hans, säger Per Wiklund på Synplicity.
När det gäller den lokala marknadsföringen av FPGA World i Lund finns det massor att göra. Under dagen stannar ett antal personer till vid registreringsbordet för att höra vad FPGA World är. En del tar sig en titt på utställningen eller stannar för att lyssna på föredragen.
– Till nästa år kommer fler att känna till mässan, säger David Källberg.
– Vi borde försöka marknadsföra mässan även i Danmark. Det tar inte mer än en dryg timme från Köpenhamn, säger Lennart Lindh.
Två dagar senare, den 13 september, var det dags för Kista. Där lockade FPGA World cirka 150 personer. Programmet i Kista är något bredare än i Lund, bland annat går de akademiska presentationerna enbart i Kista liksom det produktinriktade spåret.
Som vanligt var deltagandet gratis, och lunch liksom fika betalades av sponsorerna. Och för att komma åt förtäringen var man tvungen att passera utställarnas bord som fanns mellan föredragssalarna och förtäringen.
Dagen i Kista avslutades med prisutdelningen på Alteras nya tävling för studenter kallad, Innovate Nordic. Tävlingen har pågått sedan januari och av de 66 tävlande lagen från Finland, Danmark och Sverige fick de sju bästa presentera sig på FPGA World.
– Det har varit en fantastisk respons och de tävlande har lagt ner enormt mycket energi. Före tävlingen var vi lite rädda för att lagen skulle behöva mycket support från oss men de har klarat sig bra på egen hand, säger Petri Grönroos som är nordenchef på Altera.
De tävlande har fått utvecklingskort från Altera och byggt sina system kring dem. En del hade lagt mycket energi även på sensorer och mekanik. Bland finalisterna fanns så vitt skilda saker som ett röstigenkänningssystem, en SSB-demodulator och ett autonomt fordon.
Vann gjorde Team Digital Stereo från Engineering College of Aarhus med en digital stereo.
Alteras tävling för studenter kommer igen nästa år liksom FPGA World. Precis som i år blir det en dag i Lund, onsdagen den 9 september 2008, och en dag i Stockholm, tisdagen den 11 september.