JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. USA-advokater stämmer Ericsson
En amerikansk advokatbyrå anser att Ericsson undanhöll information på den kapitalmarknadsdag som ägde rum bara någon månad innan företaget vinstvarnade den 16 oktober, och väcker därför grupptalan mot företaget. Ericsson förnekar att man gjort något fel.
Det är advokatbyrån Coughlin Stoia Geller Rudman Robbins, en 190 advokater stark firma med huvudkontor i San Diego, som driver målet. En grupptalan, så kallad Class Action, har lämnats in till en domstol i New York.

Substansen i stämningen är att Ericsson vid sin kapitalmarknadsdag i London den 11 september lämnade en bild av företagets affärer som, enligt advokatbyrån, stod i alltför bjärt kontrast till den bild företaget presenterade den 16 oktober, den dag då Ericsson presenterade sin vinstvarning och aktien därpå föll omkring 25 procent. Advokatbyrån menar i princip att Ericsson borde känt till den försämrade vinsten, och informerat aktiemarknaden om detta redan den 11 september.

Eftersom en rad spekulanter förlorat pengar på Ericssonaktier under denna tid så stämmer advokatbyrån bolaget för undanhållande av information. Byrån berättar i sin pressrelease (länk) att den nu vill komma i kontakt med alla som känner sig förfördelade av Ericsson i sammanhanget.

Ericsson å sin sida hävdar att man inte gjort något fel, men vill studera anmälan i detalj innan man kommenterar mer.

- Som vi ser det har vi följt alla regler, säger presstaleskvinnan Gilla Grip på Ericsson till nyhetsbyrån Direkt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)