JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Coresonic i Wimax-allians
Linköpingsbolaget Coresonic, som gör en programmerbar basbandskrets, ska samarbeta med Sydsdsoft, ett egyptiskt bolag som gör mjukvara för bredbandstillämpningar. Tillsammans ska de ta fram en Wimaxdemonstrator.
Coresonics programmerbara processorkärna Leocore kan användas i basbandskretsar för en rad kommunikationsstandarder, till exempel Wimax, LTE och Wifi. Allt som behövs är en massa programvara.

Vilket råkar vara precis vad Sysdsoft är experter på. Detta egyptiska företag har tagit fram såväl hård- och mjukvara för Wimax, Wifi, Bluetooth och trådlös USB. Däribland ett MAC-lager för Wimax.

Tack vare Coresonics färske vd Rick Clucas kontaktnät har nu dessa båda företag funnit varandra. De har nu skrivit ett avtal om att gemensamt marknadsföra sina produkter och tjänster gentemot utvecklare och tillverkare av mobilterminaler.

- Vi kommer att erbjuda ett komplett paket med världens mest yt- och effektsnåla basbandsprocessor, med PHY-firmware, MAC-lager och protokollstackar, säger Rick Clucas i ett pressmeddelande.

Första steget i samarbetet är att ta fram en Wimaxdemonstrator som visar hur väl produkterna arbetar tillsammans. Därpå står stöd för Wifi och Bluetooth på agendan.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus