– Ja, vi tycker att vi kompletterar varandra väl och fungerar bra ihop. Tillsammans får vi också en större tyngd genom en större monter och bättre placering, säger Anders Josefsson på Acreo.
Genom att ställa ut tillsammans kan forskningsinstituten erbjuda ett mycket bredare utbud av forsknings- och utvecklingstjänster och slå ett hårdare slag för tillväxt och konkurrenskraft. Åtminstone är det så man resonerar.
Under mässans tre dagar kommer den gemensamma montern att fyllas av exempel på teknik och tjänster inom framtidsområden som mikrovåg, mikromekanik, imaging, tryckt elektronik samt sensorer och mätteknik.
Acreo visar exempelvis upp tryckta displayer, medan FOI (Totalförsvarets Forskningsinstitut) bland annat beskriver smarta kamerasystem som kan upptäcka brott. Mikromekanik som mäter rörelse är en Imegospecialitet som självklart finns med i montern och SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) demonstrerar exempel på kontakteringsfri mätning av mikrovågskretsar och bilradar.
Kostnadsfria föredrag är en viktig ingrediens i forskningsinstitutens mässframträdande. Alla dagar hålls föredrag med olika teman. På måndag förmiddag är temat optronik, medan eftermiddagstemat är antennteknik. Tisdagens tema är kommunikationsteknik före lunch och nya applikationer efter maten. Sista dagen startar med föredragstemat mikro- och nanoteknik, medan avslutningstemat är sensorer och mätteknik.
Forskningsinstituten finns i monter C05:31, där även seminarierna äger rum.