JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Freescales vd avgår
Den förlusttyngda halvledartillverkaren Freescales vd och styrelseordförande Michel Mayer avgår överraskande. Ingen efterträdare är ännu utsedd.

Michel Mayes avgång satte genast far på spekulationerna att den amerikanska halvledartillverkaren är på väg att styckas eller stöpas om på något annat radikalt sätt. I spekulationerna har bland annat Infineon, NXP och ST Microelectronics figurerat som köpare till hela eller delar av verksamheten.

Michel Mayer blev chef för Freescale i maj 2004 och ledde avknoppningen av företaget från Motorola. För ett år sedan köptes företaget ut från börsen av ett antal riskkapitalister ledda av The Blackstone Group. Utköpet i september 2006 gick på 17,6 miljarder dollar och är det största inom tekniksektorn.

Freescale har haft två tunga år till stor del beroende på att en av dess största kunder, Motorola, haft problem med mobiltelefonförsäljningen. För 2006 redovisade Freescale en förlust på 1,99 miljarder dollar på en försäljning på 6,36 miljarder dollar. För 2007 blev det 1,61 miljarder dollar på 5,72 miljarder i försäljning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus