JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mer fart i Xelerateds samarbete

Svenska nätverksprocessorföretaget Xelerated fördjupar sitt samarbete med amerikanska Dune Networks. Tillsammans erbjuder de två företagen nu kretsar och programvara som exempelvis kan sitta på linjekort för Carrier Ethernet som klarar upp till 240 Gbit/s.
Xelererateds nätverksprocessorer och Dunes växelmatriser (switch fabric) har under de fem år företagen hittills samarbetat visat sig vara en vinnande kombination som gjort de båda till marknadsledare i sina respektive nischer. Bolagen har nu fördjupat sitt samarbete så att även de senaste kretsarna från de båda fungerar ihop i en tredje gemensam generation.

Med Xelerateds HX300-kretsar som lanserades i somras och Dunes växelmatriser i nylanserade serien Petra ökar möjligheterna för kunderna att bygga såväl snabba system som att nå närmare abonnenterna. Den nya kombinationen riktar sig framför allt till tillverkare av utrustning för Carrier Ethernet, serviceroutrar, företagslösningar (enterprise core) och datacenter. I erbjudandet till kunderna ingår även programvara och referenskonstruktioner.

- Många av våra kunder kör idag med våra X11-kretsar och klarar då upp till 20 Gbit/s. Nu kan de bygga vidare upp till 40 eller 100 Gbit/s, säger Thomas Eklund, marknadschef på Xelerated.

Ett gränssnitt kallat Spaui, utvecklat av Dune och anammat av Xelerated, är en hörnsten i samarbetet. Spaui bygger vidare på det mer välkända Xaui för 10 Gbit/s Ethernet men drar större nytta av dagens snabba Serdeskretsar så att trafiken över bakplanet inte riskerar att sinkas på grund av intern overhead. Spaui är ett seriellt gränssnitt till skillnad från det tidigare använda SPI-4 som är parallellt. Upp till fyra Spaui-förbindelser, som var och en klarar 16 Gbit/s, kan sitta mellan nätverksprocessorn från Xelerated och trafikhanteraren (traffic manager) från Dune, och kretsarna kan därtill även ha en extra förbindelse för flödeskontrollen (OOB-FC, out of band flow control).

Ett typiskt linjekort kan innehålla en eller två av Xelerateds nätverksprocessorer och en trafikhanterare från Dune. Sådana kort kan kopplas samman via Dunes växelmatris.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)