JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nortelköpet i hamn
Kanadas industriminister Tony Clement tänker inte lägga sig i Ericssons köp av Nortels mobiltelefoniverksamhet. Därmed är affären, värd 1,13 miljarder dollar, i praktiken i hamn.
– Den här affären är helt klart inte något vi behöver undersöka, och det är också uppenbart att överenskommelsen är mycket bra för Kanada, säger Tony Clement till nyhetsbyrån AP.

– Jag vill också påpeka att Ericsson har haft verksamhet i Kanada i över 56 år. Företaget har investerat över 2 miljarder dollar i forskning och utveckling här i landet de senaste tio åren, och har över 1900 anställda kanadensare, fortsatte Clement.

Han och Kanadas regering hade möjligheten att blockera köpet med hänvisning till lagen Invest in Canada, något som den politiska oppositionen och mobilföretaget RIM hade krävt. Men någon sådan undersökning inleds alltså inte nu.

- RIM är besviket över regeringens beslut men tänker likväl fortsätta att investera i Kanadas framtid, säger företaget i ett email till AP.

Ericsson har redan erbjudit 650 före detta Nortelanställda jobb, och tänker totalt anställa uppemot 3300 personer från Nortel, varav 800 i Kanada (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)