JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel och Micron krymper minnet ytterligare

Intel och Micron krymper minnet ytterligare

En tid har det ryktats om att Intel och Micron är på gång att släppa en större nyhet kring sitt minnessamarbete. Nu avslöjar företagen att de har industrins vassaste NAND-process i sin ägo. Och att de först minnena om 8 Gigabyte sprugna ur processen redan finns att få.
Inom ramen för det samägda bolaget IM Flash Technologies har Intel och Micron utvecklat en NAND-process i 20 nm-teknik. Företagen hävdar att de därmed har världens vassaste NAND-flashprocess i sin hand, en process som initialt ska användas för att tillverka ett 118 mm2 stort chip som rymmer 8 Gbyte.

Minnet, som är av flernivåstyp, tar upp 30 till 40 procent mindre ytan än företagens existerande NAND-minne med samma minnesutrymme tillverkat i 25 nm-teknik. Variationen i storleksjämförelsen beror av kapslingen, förklarar företagen.

Den nya processen är främst framtagen för att servera smartmobiler och läsplattor med större lagringskapacitet, utan att uppta större plats än dagens lösningar. Samtidigt hävdar Intel och Micron att en fabrik som nyttjar den nya processen kan spotta ut upp till 50 procent fler Gbyte per tidsenhet, än då den äldre 25 nm-processen används. Företagen garanterar också att de nya minnena har samma prestanda som tidigare generationer.

Prover av minnet om 8 Gbyte finns redan att få, medan volymproduktionen väntas vara igång under andra halvan av året. Då tror sig även företagen vara redo för att släppa prover av det första minnet om 16 Gbyte, sprunget ur den nya processen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)