JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cellmax byggar antennlabb
Antennbolaget Cellmax, som startades år 2001 av en grupp veteraner från LGP Allgon, lägger närmare 20 miljoner kronor på ett toppmodernt antennlabb i Kista.
- Mätsträckan kommer att kraftigt utöka vår utvecklingskapacitet för nya och högeffektiva antennprodukter. Dessutom kommer den att ytterligare stärka vår förmåga att ständigt förbättra och övervaka prestanda hos antennerna liksom att göra tester åt våra kunder, säger företagets vd Einar Ahlström i ett pressmeddelande.

Själva mätkammaren är skärmad, ekodämpad och har en volym på 550 kubikmeter. Mätningarna sker med en så kallad BTS-antenn i närfältet vilket ger stor flexibilitet och snabbhet. Frekvensområdet är 690 MHz till 2,8 GHz vilket täcker in alla band som används för mobiltelefoni.

Cellmax har tagit fram en antenn för basstationer som ska vara cirka 50 procent effektivare än konkurrenternas lösningar. Med en effektivare antenn kan varje cell göras större. Alternativt kan man minska effekten som matas in i antennen.

Företaget omsatte 156 miljoner kronor i fjol och gjorde en vinst efter skatt på 12,5 miljoner konor. Nyligen placerade sig Cellmax på 20:e plats på revisionsjätten Deloittes lista över Sveriges snabbast växande teknikföretag (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)